Back

Seminarie sociale verkiezingen

 

Seminarie sociale verkiezingen

Peter Dufaux, Lotte Leekens

Op woensdag 12 juni 2019 nodigen we u graag uit voor een ontbijtseminarie op ons kantoor te Hasselt ter voorbereiding van de sociale verkiezingen in 2020.
 
Hoewel de deadline misschien nog veraf lijkt, zijn er nu reeds enkele cruciale beslissingen en maatregelen te nemen. Dit geldt zowel voor ondernemingen die reeds weten dat ze sociale verkiezingen zullen moeten organiseren, als voor ondernemingen die dit mogelijk moeten doen.
 
Advocaten Peter Dufaux en Lotte Leekens van Monard Law geven u graag een woordje uitleg en enkele handige tips bij o.a. de volgende vragen:  

  • Hoe berekent u de gemiddelde tewerkstelling waarvan het verplicht organiseren van de sociale verkiezingen afhangt? Het 2de kwartaal van 2019 is bijvoorbeeld cruciaal voor uitzendkrachten!
  • Op welk niveau gaat u sociale verkiezingen organiseren? Wat doet u wanneer er meerdere vennootschappen of vestigingen zijn?
  • Welke werknemers zijn (niet) verkiesbaar in de werknemersvertegenwoordiging? Leidinggevend personeel kan zich bijvoorbeeld niet kandidaat stellen voor de werknemersvertegenwoordiging, maar hoe bakent u die groep af?
  • Hoeveel werknemers zullen potentieel de ontslagbescherming kunnen genieten en wat houdt deze ontslagbescherming in? Houd goed de kandidatenlijst bij, want ook niet-verkozen kandidaten genieten ontslagbescherming.

Heeft u specifieke vragen? Aarzel dan niet om ze bij inschrijving reeds te stellen!

Meet our experts